Verlossend nieuws voor grensarbeiders

Gisteren kwam er goed nieuws voor de vele grensarbeiders die verplicht thuis werkten of werken tijdens deze coronacrisis. Er werd een akkoord gesloten met Nederland waardoor de verplichte thuiswerkdagen niet meetellen en deze grensarbeiders niet moeten vrezen voor de eventuele negatieve fiscale gevolgen van het thuiswerk. CD&V-Kamer Steven Matheï reageert opgelucht: “Ik drong de afgelopen weken meermaals aan bij minister De Croo en ben blij dat we nu eindelijk het verlossend nieuws kunnen brengen.”

 
20200504 grensarbeiders social .png
 

In Limburg wonen heel wat grensarbeiders die elke dag de grens oversteken om in Nederland te gaan werken. Grensarbeiders betalen doorgaans belasting in het land waar ze werken. “Door de coronacrisis werkten en werken vele van hen van thuis uit en zouden ze voor die dagen belast worden in België”, aldus Steven Matheï. “Het was mogelijk dat ze hier negatieve fiscale gevolgen van zouden ondervinden.”

Dit weekend werd er een akkoord bereikt met Nederland waardoor de thuiswerkdagen van grensarbeiders beschouwd worden als in Nederland gewerkte dagen. Grensarbeiders blijven daardoor belast in Nederland en moeten niet meer vrezen voor het verlies van bepaalde voordelen. Deze regeling geldt voor thuiswerkdagen van 11 maart tot 31 mei.

“Het kon niet de bedoeling zijn dat de grensarbeiders de coronafactuur gepresenteerd zouden krijgen. Ik ben dan ook blij dat men gevolg heeft gegeven aan onze oproep. Dit is verlossend nieuws voor vele grensarbeiders. Zij kunnen nu met een gerust hart van thuis uit werken, zonder te moeten vrezen voor negatieve fiscale gevolgen.”, besluit Steven Matheï.