Akkoorden i.v.m. thuiswerk grensarbeiders verlengd tot 30 september

 
20210622 Thuiswerkende grensarbeiders.png
 
 

Naar aanleiding van de coronacrisis werkten en werken heel wat grensarbeiders (verplicht) thuis . Er werden akkoorden gesloten met onze buurlanden waardoor de verplichte thuiswerkdagen worden beschouwd als in het buurland gewerkte dagen. Op deze manier moeten grensarbeiders niet vrezen voor de eventuele negatieve fiscale gevolgen van het thuiswerk.

Goed nieuws voor de grensarbeiders: de akkoorden met de buurlanden i.v.m. thuiswerk worden nu verlengd tot 30 september 2021.

De verlenging is goed nieuws voor de vele Limburgse grensarbeiders die vandaag thuis werken en op die manier niet moeten vrezen voor eventuele negatieve fiscale gevolgen. Maar ook op langere termijn moet er een oplossing komen. Heel wat ondernemingen beslisten al om structureel over te schakelen op deeltijds thuiswerk. Grensarbeiders mogen hier niet de dupe van worden. Er is dringend nood aan een fiscale definitie van thuiswerk op internationaal niveau waarbij gestreefd wordt naar een maximaal percentage thuiswerk voor grensarbeiders en een maximaal aantal thuiswerkdagen zonder sociale en fiscale gevolgen voor de grensarbeiders.

 
Annette Kelchtermans